Ceciel van Berkum

Ceciel van Berkum

Stichting Acqua Tornata is in 2013 opgericht om betekenisvolle culturele projecten in Almere te organiseren. Toegankelijke projecten waar heel veel mensen van kunnen genieten. De Stichting verrijkt het kunstzinnige en muzikale landschap van Almere door te kiezen voor projecten die bijdragen aan sociale samenhang, vriendschap en welbevinden.

Acqua Tornata richt zich vooral op Almere als deel van de delta-metropool, maar staat open voor speciale combinaties uit alle windstreken.

Stichting Acqua Tornata heeft een bijzondere naam. Acqua Tornata betekent Weer Water en verwijst daarmee naar het stadsmeer dat midden in Almere ligt: het Weerwater. Opgezet als Stichting om muzikale projecten te organiseren met het water als podium en de mensen in de woningen op de oevers als publiek, evolueerde het initiatief tot een breed georiënteerde culturele onderneming. Acqua Tornata is thuis in alle takken van de kunst en cultuur. Zij concentreert zich op de metropoolregio, maar schuwt het niet de vleugels verder uit te slaan.

Het logo van Acqua Tornata is gebaseerd op een knipsel van Ceciel van Berkum, waarin een mensfiguurtje in beweging komt. Ontwerp van logo en website door Anita Nijman van Kiezels.

Bestuur

Ans van Berkum

Ans van Berkum

Ans van Berkum

Ans is kunsthistoricus en werkt vanuit haar bedrijf Dinart als curator voor tentoonstellingen en organisator van een breed scala aan kunstprojecten. Ze ondersteunt kunstenaars en kunstinstellingen met praktisch advies. Ze is auteur van tal van publicaties over hedendaagse kunst, architectuur en outsider art. Als directeur van voormalig architectuurcentrum cASLa raakte ze verknocht aan Almere, waar volgens haar de kunst nog wel een zetje mag hebben.


Harriët Bosman

Harriët Bosman

Harriët Bosman

Harriët is klassiek gitariste  en oprichter van Stichting KLEURinCULTUUR en het Leerorkest Almere, waar zij de afgelopen 7 jaar de zakelijke en artistieke leiding had. Zo heeft ze cultuur voor iedereende jeugd in het bijzonderin elke wijk toegankelijk gemaakt. Zij heeft een breed cultureel netwerk. Met haar no nonsense en ‘can do’ mentaliteit ziet zij in de toekomst een kleurrijk cultuurhuis in Casa Casla ontstaan. Een plek, waar naast exposities en debat ook een innovatieve impuls met Virtual Reality nieuw elan kan brengen. Hierbij wil zij naast de Almeerse kunstenaars ook in het bijzonder de Almeerse jeugd betrekken.


Marian Heemskerk

Marian Heemskerk
(foto: Niculai Constantinescu)

Marian Heemskerk

Na een bankcarrière werkt Marian vanuit haar bedrijf Heems Financial Care als Executeur/ Levensexecuteur en Toezichthouder. Zij heeft Ans 12 jaar geleden ontmoet in haar rol als Directeur bij Van Lanschot Bankiers in Almere. Samen hebben zij toen in het bankgebouw een expositie gehouden waar het werk van diverse Almeerse kunstenaars werd tentoongesteld. Ze heeft inmiddels wat meer vrije tijd en doet tal van vrijwillige projecten, ondere andere op het gebied van Kunst & Natuur